BIOTEHNA

OPIS PROJEKTA

Biotehna je biotehnološki laboratorij, ki deluje v okviru zavoda Kersnikova. Namenjen je umetnikom, znanstvenikom in zainteresirani javnosti za umetniško raziskovanje živih sistemov. Laboratorij je programsko tesno povezan s produkcijo in razstavnim programom Galerije Kapelica, ki ga je skupaj z mednarodno skupnostjo biohekerjev Hackteria ustanovila leta 2013. BioTehna je članica mednarodnega gibanja biohekerjev in diy-bio skupnosti. Glede na povezanost v mednarodno mrežo, lahko zainteresiranim ustvarjalcem v Biotehni omogočijo uporabne povezave z ustanovitelji laboratorijev ali z njihovimi člani.

V Biotehni poteka umetniška produkcija, kjer večina umetnikov, ki za svoje umetniške projekte uporablja žive sisteme, potrebuje opremljen laboratorij, ki omogoča osnovne laboratorijske standarde za gojenje organizmov, tkiv ali celic.  Prednost dela v BioTehni je, da lahko uporabniki v optimalnem okolju raziskujejo in razvijajo projekte, ki so neodvisni od institucionalnih zahtev.  Ekipa BioTehne organizira delavnice za otroke, mladino in odrasle, ki se želijo seznaniti s svetom biotehnologij.

Biotehna je del diy-bio skupnosti. So zagovorniki odprte znanosti, kar pomeni, da odprto delijo odkritja in objavljajo v znanstvenih revijah z odprtim dostopom.

KAKO SODELOVATI

Na spletni strani so navedeni kontakti, preko katerih lahko stopite v stik s člani Biotehne.

FOTO

Logotip Biotehna, vir: Biotehna

  • STATUS PROJEKTA: aktiven
  • ČAS TRAJANJA PROJEKTA: od 2013 naprej
  • ZNANSTVENO PODROČJE: biologija in druge bioznanosti, umetnost
  • NAČIN DELA: delo doma, delo v arhivu, knjižnici
  • KOMU JE PROJEKT NAMENJEN: osnovnošolci, srednješolci, odrasli
  • NOSILEC PROJEKTA: ZK - Zavod Kersnikova
Kontaktni podatki

Osrednjeslovenska,Republika Slovenija Show phone number info@biotehna.org https://biotehna.org/

Skip to content