KONS. PLATFORMA ZA SODOBNO RAZISKOVALNO UMETNOST

OPIS PROJEKTA

KonS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu.
Prizadevanja za vzpostavitev aktivne mreže raziskav, produkcije in utemeljevanja boljših pogojev za raziskovanje, razvoj in realizacijo sodobnih raziskovalnih umetniških projektov, je združilo devet partnerjev – nevladnih organizacij, umetniških producentov, taktičnih medijev, javnih kulturnih središč in umetniška akademija na diagonali vzhodne in zahodne kohezijske regije: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, vsi iz Ljubljane, in Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot Novo mesto ter MKC Maribor. Projekt je zasnovan tako, da se v pridruženo partnerstvo lahko vključijo tudi druge organizacije, ki bodo izkazale interes za aktivno sodelovanje.

KAKO SODELOVATI

Na spletni strani so ažurirane novice, napovedi in urniki delavnic, predstavitev ter drugih dogodkov v organizaciji deležnikov Kons.Platforme. Sodeluje lahko kdorkoli, ki se zanima za znanost, umetnost ter njuno povezovanje.

FOTO

Logotip KonS platforma, vir: Kons Platforma

  • STATUS PROJEKTA: aktiven
  • ČAS TRAJANJA PROJEKTA: od 2019 dalje
  • ZNANSTVENO PODROČJE: umetnost
  • NAČIN DELA: delo doma, delo v arhivu, knjižnici
  • KOMU JE PROJEKT NAMENJEN: osnovnošolci, srednješolci, odrasli, upokojenci
  • NOSILEC PROJEKTA: KP - KonS Platforma
Kontaktni podatki

Republika Slovenija info@kons-platforma.org https://kons-platforma.org

Skip to content