Letošnja zima ni bogata s snegom. Kljub temu upamo, da bomo vendarle tudi pri nas lahko užili zimske radosti. Kako lahko prispevate k znanstvenim raziskavam, ko boste naslednjič zunaj na snegu? SciStarter V ŽIVO! je tedenski dogodek, kjer se nam lahko pridružite na Zoomu ali gledate prenos v živo na Facebook strani SciStarter, ko skupaj delamo na projektu občanske znanosti. Tokrat boste spoznali Katreen Wikstrom Jones, znanstvenico za nevarnosti v kriosferi zvezne države Aljaska, ki nam bo povedala, kako lahko zimski gorski pohodniki izmerijo višino snega za opazovanje snega v skupnosti. Vodja projekta iz IceWatch USA nam bo povedal, kako lahko spremljate vodno telo v svoji bližini in poročate, kdaj je zmrznjeno, da pomagate raziskovalcem pri spremljanju podnebnih sprememb.

Predstavili vam bomo projekt in odgovorili na vaša vprašanja. Če se registrirate, vam po elektronski pošti pošljemo povezavo do posnetka.

Dogodek bo potekal 24.1.2023 ob 20.00 uri. Pred dogodkom se obvezno prijavite za račun SciStarter na SciStarter.org/login , če tega še niste storili…več

Logotip CSO; vir: CSO
Skip to content