SKUPNOSTNA ZNANOST IN BOJ PROTI KORONAVIRUSU

by | Maj 17, 2022 | 0 comments

Projekt “SKUPNOSTNA ZNANOST IN BOJ PROTI KORONA VIRUSU” je odprt projekt skupnosti dobromislečih raziskovalcev in prostovoljcev, ki želimo s svojim delom, znanjem in izkušnjami, prispevati kamenček v mozaiku poznavanja novega korona virusa in bolezni COVID-19, ki jo ta virus povzroča. Skupino vodiva strokovnjaka dr. Črtomir Podlipnik in dr. Marko Jukić, z dolgoletnimi izkušnjami s področja računalniško podprtega načrtovanja molekul, farmacevtske kemije in kemo/bioinformatike.

LOKACIJA: OSREDNJESLOVENSKA

ZNANSTVENO PODROČJE: KEMIJA, RAČUNALNIŠTVO

STATUS PROJEKTA: AKTIVEN

NAČIN DELA: NOTRANJI PROSTORI

ČAS TRAJANJA PROJEKTA: 2020 DALJE

 

KAKO SODELOVATI

Pripravili smo različice programa za vse večje operacijske sisteme. Spodaj smo napisali navodila za hitri začetek (quick start guide) za posamezno verzijo. Za večino sodelujočih bodo ta navodila zadostna, za naprednejše uporabnike pa smo podrobnejša navodila objavili GitHub repozitorij posamezne različice.

Avtomacijski programi temeljijo na uporabi odprtokodnega progama RxDock, podjetja RxTx. RxDock za sidranje (“docking”) uporablja zgolj CPU, torej več zmogljivejših grafičnih kartic (GPU-jev) ne pospeši računanja.

Administratorje zmogljivejših računalnikov (z 128 ali več logičnih CPU jeder) naprošamo, da nas kontaktirajo, v primeru da bi bili pripravljeni sodelovati pri raziskavah.

KOORDINATOR

INSTITUCIJA:

VODJA PROJEKTA:

EMAIL: podpora@covid.si

Skip to content