Spoštovani,

Tudi tokrat smo za vas pripravili nabor novic iz preteklega meseca in nekaj pomembnih obvestil o prihajajočih dogodkih.

V četrtek 7. decembra popoldne ob 17h bodo kolegi iz CTK za člane Mreže pripravili srečanje s pogostitvijo, v novih prostorih, ki bodo namenjeni tudi za projekte občanske znanosti.

V Mreži občanske znanosti lepo pozdravljamo 4 nove partnerje:

Mreža občanske znanosti sedaj vključuje že 27 partnerjev (https://citizenscience.si/partnerji/ ). Če poznate še kakšno društvo ali posameznika, ki bi jih utegnila zanimati sodelovanje v naši mreži, to sporočite na: obcanskaznanost@ctk.uni-lj.si.

Za nami je odlično organiziran dogodek pod naslovom Odkrivaj, sodeluj, raziskuj: dan Občanske znanosti, ki se je odvijal 15.11.2023 v okviru Mreže znanja in Dneva odprte znanosti 2. Zahvaljujem se vsem predavateljem, kot tudi vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji dogodka. Vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti pa vabim, da si posnetke ogledate na https://citizenscience.si/nacionalni-dogodek/ ali nahttps://video.arnes.si/watch/playlist/t2wpzcw25cxs/video/g69y3l36r454 .

Na spletni strani  www.citizenscience.si imamo objavljenih 58 projektov občanske znanosti (https://citizenscience.si/aktivnosti/katalog-projektov/), od tega jih je 12 tudi v evropski bazi projektov https://eu-citizen.science/. Če vašega projekta še ni med njimi, pošljite podatke o projektu na obcanskaznanost@ctk.uni-lj.si.

Na spletno stran www.citizenscience.si smo dodali tudi seznam delovnih skupin, ki delujejo v okviru Mreže odprte znanosti Slovenije. 

Trenutno so to: Delovna skupina za pripravo dogodka občanske znanosti, DS za pripravo priročnika o občanski znanosti, DS za sodelovanje knjižnic, DS za oblikovanje strategije razvoja mreže in DS za promocijo mreže občanske znanosti.

Več o posameznih delovnih skupinah si lahko preberete na https://citizenscience.si/mreza/delovne-skupine/ Vsi, ki bi želeli sodelovati v kateri izmed delovnih skupin, lahko pošljete sporočilo na: andreja.vovk-iskric@mklj.si

 Tokrat smo za vas pripravili naslednji nabor novic:

Vse novice, ki poleg projektov potekajo na različnih koncih Slovenije in tudi mednarodno, so objavljene tudi na našem portalu pod DOGODKI in PREDSTAVITVE (https://citizenscience.si/aktivnosti/dogodki-predavanja/).

Se vidimo v četrtek 7.12. ob 17h v CTK 😊

Lep pozdrav, Andreja Vovk Iskrić

Informativna slika novice; vir: CTK
Skip to content